Glasblazer

Glasblazer

In het atelier van Miranda van der Waal (Rotterdam, 1959) wordt een oud ambacht op een eigentijdse manier in praktijk gebracht. Miranda blaast voor de lamp. Dit is een oude Venetiaanse techniek waarmee siervoorwerpen of ornamenten voor de vlam worden gemodelleerd. Ze blaast, trekt en draait tot er organische, flinterdunne vormen ontstaan. Haar collectie strekt zich uit van glazen, vazen en lampen, tot gigantische kroonluchters.

Het familievak werd Miranda met de paplepel ingegoten. Op haar 17e leerde Miranda de essentiële basistechnieken van haar moeder, glasblazer Woutje Schaaf. Haar ambitie in het vak werd niet onopgemerkt. Ze volgde een vierjarige opleiding bij meesterglasblazer Van Bruggen in Rotterdam en ontwikkelde vervolgens haar unieke eigen stijl en omgang met glas.

Leave a Reply